Skriftstørrelse

Sykle til skolen

Foreldrene bestemmer

Den 20. august 2015 kom Kunnskapsdepartementet med en endring i forskrift til opplæringsloven som gjør at det nå er foreldre selv som bestemmer om elever skal kunne sykle til skolen.

Det er ikke foreslått eller vedtatt endringer i regelverket om ulykkesforsikring for elever i kapittel 8. Der fremgår det blant annet at "forsikringen skal gi eleven dekning for ulykkesskade som har hendt (...) på veg mellom heim og opplæringsstad".

Kommunens forsikring skal også omfatte elever der foreldrene ikke følger skolens anbefalinger.

Annen informasjon

Forskrift til opplæringslov, kapittel 12: Tryggleik for elevane