Forfatterbesøk på Konsmo

Publisert . Sist endret . i kategorien Kultur

rdhusHilde Eskild fremførte fortellinger av Gabriel Scott på biblioteket.

Tirsdag 7. april arrangerte biblioteket, kultur og Frivilligsentral i Audnedal forfatterbesøk på Konsmo Folkebibliotek.  Forfatterbesøket ble arrangert av bibliotek, kultur og Frivilligsentral i Audnedal kommune, med midler fra den kulturelle spaserstokken.

Tema var ”Så sant e lever når e æ dau”, med et utvalg fortellinger basert på forfatteren Gabriel Scott. Den sørlandske muntlige fortellertradisjonen er full av humor og alvor, underdrivelser og spøk. Gabriel Scott var fortellernes mann. I denne fortellerforestillingen fikk vi blant annet høre om St. Peter som har mye han skulle sagt om verdenssituasjonen, Skipper Terkelsen som får en livredd nabo på døren og et ikke helt gjennomsnittlig kjærlighetsforhold.

Hilde Eskild er en av landets mest erfarne fortellere. Siden 2000 har Hilde reist land og strand rundt med sine forestillinger, kurs og foredrag. Hun bor i Lillesand der hun jobber som forteller, forfatter, skribent og lærer.

De fremmøtte på Konsmo fikk servert både humor, lokal historie og fortellinger med rom for ettertanke. Ved siden av de gode fortellingene var det også plass til både kaffe og kringle fra det bakeriet på Konsmo.

Hilde Eskild 5