Informasjon om tilbud fra PårørendeSenteret

Publisert . Sist endret . i kategorien Audnedal Helse

PårørendeSenteret i Stavanger er drevet av en ideell stiftelse og har i 2017 drevet med pårørendearbeid i 19 år. Våre tilbud lokalt er i hovedsak rettet direkte mot pårørende i form av samtaler, grupper og kurs, men vi gir også veilednings- og undervisningstilbud til fagfolk.

 

Vi her på PårørendeSenteret i Stavanger lanserte 01.02.17 et landsdekkende nettsted for pårørende PårørendeSenteret.no. Dette er et pårørendesenter på nett uavhengig av diagnose og hvor i landet du bor, med kunnskap, tips og råd fra fagfolk og erfaringer fra andre pårørende.

I sammen med nettstedet lanserte vi Pårørendelinjen, som er et tilbud for alle pårørende på telefon, chat og e-post. Tilbudet er gratis og tilbyr høy kompetanse på lav terskel. Vi ser at for mange pårørende blir gående for lenge i belastende utfordringer uten å be om hjelp, støtte eller veiledning for sin egen del. Vi tenker det er godt forebyggende helsearbeid å komme tidlig til med støtte, veiledning og informasjon om hvor man kan få hjelp. Ansatte kan også kontakte Pårørendelinjen for veiledning.