LISTA AIR SHOW 2011 - 23-24 JULY

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Lista Air Show 2011Stevneleder Mette Aarkvisla i Warbird Airshow ønsker velkommen til Lista Air Show 2011 som arrangeres 23-24 july. Vi lover spektakulære flyoppvisninger og god underholdning for hele familien på Lista Flystasjon denne helgen. Vi legger stor vekt på og vise vår fly historie også til nye generasjoner. Lista Flystasjon med sin lange historie setter en flott ramme på vårt arrangement. Flystasjonen vil igjen ta imot veteranfly og militære veteran kjøretøyer, som i vår WW2 setting tar oss tilbake til 40 tallet og frem til i dag. Nye overraskelser skal vi også sørge for å ha på vårt program. 

Velkommen til airshow og fly-inn på historiske Lista flyplass, Norges sydligste flyplass. Lista Flystasjon er en tidligere NATO-base fra den kalde krigen som med sin lange rullebane, taxebaner og store områder for utstilling av fly vil sette en riktig stemning for et warbird airshow. Flystasjonen har lang historie helt tilbake til krigens dager med blant annet hangar og diverse bygninger inntakt og fortsatt i bruk. Her er det rikelig med plass til publikum som til enhver tid vil ha god utsikt mot rullebane og flyoppvisning.

Warbird Airshow vil igjen sørge for at flyoppvisningen vil være spektakulær og variert. Her vil vi kunne vise frem sivile acro fly, ex-militære Warbirds, Tiger Moth, Cornell, T-6 Harvards og DC-3 Dakota. Classic jets som de Havilland Vampire, L-29 med flere.

Vi skal også vise flere av flyene sammen i klassiske fly-by over rullebanen i stor fart, samt i forskjellige formasjonsflyginger som kjennetegner denne epoken av militærhistorie. Luftforsvaret er også forespurt om deltagelse på Lista Air Show med F-16 samt flermotors fly (P-3C, C-130J).