Angående Agder Breiband

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Det er en feil at Audnedal ikke har blitt nevnt i artikkelen om Agder breibands oppsigelse av gjeldene DSL-abonnement i Fædrelandsvennen og Lindesnes Avis. Les mer om hva IKT i Audnedal mener du bør gjøre dersom oppsigelsen gjelder deg.

I forbindelse med at en del personer har tatt kontakt med kommunen angående oppsigelse av DSL-abonnement hos Agder Breiband har IKT-leder i kommunen vært i kontakt med Cato Christensen i AB.

Kunder med brev om oppsigelse på sitt DSL-abonnement bes ta kontakt på e-post til med henvisning til saksnummer i brev. E-post må inneholde gards- og bruksnummer og et spørsmål om det kan leveres fiber til følgende der du bor. IKT i Audnedal forsto det slik at Agder Breiband har sørget for at kunder som har fått oppsigelse vil bli prioritert.

Foreløpig er det en sentral på Konsmo som har fått dødsdommen, men også en sentral på Byremo står i faresonen. Begge pga få abonnementer. Det kan uansett være fornuftig å orientere seg om alternativer til DSL, da teknologien ser ut til å bli bygget ned fortere enn antatt i området vårt.

Av alternativer for kunder som synes det er dyrt med fiber og har et beskjedent bruk vil undertegnede anbefale og sjekke ut hva Telenor kan tilby. Svært mange er nå dekket av gode mobilforhold og vil kunne få tilstrekkelig hastighet ved hjelp av mobilt bredbånd. ADSL fra Telenor kan også være et alternativ for noen. Kundeservice hos Telenor vil kunne bistå med valg.

IKT i Audnedal bistår ikke innbyggere med valg av løsning utover dette skrivet.

Mhv Erlend Fiddan