Vil ha tog annenhver time på Sørlandsbanen!

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

perrong1-nettAlle ordførerne i Lindesnesregionen står samlet om denne uttalelsen omkring togtider på Sørlandsbanen.

Vest-Agder fylkeskommune protesterer mot at planene om tog annenhver time på Sørlandsbanen nå legges bort!

Det er positivt at sovevogner beholdes på Sørlandsbanen, men ikke når det skjer på bekostning av høyere frekvens og stive ruter. Hyppige avganger på faste avgangstider (stive ruter) er mye viktigere for de reisende til og fra Sørlandet enn muligheten til å sove (i sovekupe) på nattoget.

Vest-Agder fylkeskommune vil ikke akseptere at midler til sovevogner prioriteres foran hyppigere avganger, slik statssekretær Pollestad tar til orde for.

Togavgang hver annen time vil føre til at mange flere vil bruke toget oftere, og dermed reise mer miljøvennlig. Tiltaket er svært viktig for passasjerene på Sørlandsbanen og for jernbanens utviklingsmuligheter og konkurransekraft.

Fylkesutvalget mener at NSB må ha råd til både å gjennomføre NSBs planer om tog annen hver time og å beholde sovevogner på Sørlandsbanen. Det er regjeringens og Stortingets ansvar å sørge for dette.