Brannvern på mange språk

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

brannvern-logoGrunnleggende kunnskap om brannvern er vesentlig for alle. Derfor synes vi det er viktig at brannverninformasjon er tilgjengelig på mange språk. Norsk brannvernforening har tidligere laget brosjyren «Brannsikker bolig» på 32 språk. Denne brosjyren er det nå også laget en filmversjon av, foreløpig tilgjengelig på 8 språk.

Brosjyren og filmen kan fritt benyttes i forbindelse med brannvernopplæring for beboere på asylmottak, minoritetsspråklige for øvrig og befolkningen ellers.

Materiellet tar for seg det aller mest grunnleggende man må tenke på når det gjelder brannsikkerhet i boliger: Vanlige brannårsaker og hvordan slike branner kan forebygges, krav til røykvarslere og slokkeutstyr, samt opptreden ved brann.

Brosjyren og filmen er utarbeidet i samarbeid med Utlendingsdirektoratet (UDI) og Finans Norge (FNO). Brosjyren finnes kun i elektronisk versjon for nedlasting, beregnet for utskrift og skjermvisning, mens filmen distribueres via YouTube. Nedlastbare versjoner av filmen kommer på et senere tidspunkt. For mer informasjon, se www.brannvernforeningen.no/brannsikker