Imponerende festival på Helle

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

phoca thumb l KONSMO 3Søndag samlet flere av de mer kjente sørlandsartistene seg i Konsmo flerbrukshall for en festival til inntekt for foreldreløse barn i Burma. Det ble en svært god opplevelse for de frammøtte.

Da ordfører Tønnes Seland ønsket Solidaritetsfestivalen velkommen til Audnedal var det en neppe noen som ante hva de nå faktisk hadde i vente.

Artistene tok oss med storm fra Jan Egil Omdals innledende storfer. Når så Kjell Elvis, som er ekslosjon på scenen, viste publikum hvorfor han ble kåret til verdens tredje beste Elivis imitator begynte vi å ane at dette kom til å bli minneverdig. Artistene kom og leverte alle som en. Brumlebassen Steven Kvinlaug hadde med seg datteren Cindy, og viste at det er utrolig mye kvalitet i den familien. Polske Woitech vrengte virkelig saxofonen og For første gang skal han spilte han offentlig sammen med Maehteh Omdal som Beatboxer. Per Gunnar Stølen viste oss veien til countryhjertet, før  14 år gamle Emilie Omdal Grimstad kanskje best kjent fra Norske talenter i en alder av 11, smeltet Konsmo flerbrukshall fullstendig. Ikke nok med at hun presterte 2 utrolige nummer alene, som avslutning ble også hennes lillesøster hentet opp på scenen, og sammen rørte de absolutt hele salen. 

Innimellom de flotte musikalske innslagene satt Daglig Leder i Hvite Lilje Liv Ellen Omdal alt i perspektiv med sine gripende, og brutale beskrivelser av et folk i Burma som har det verre enn vi er i stand til å fatte.

Kvelden var nemlig til inntekt for deres prosjekt for de foreldreløse barna i Burma, og hadde fortjent så uendelig mye bedre enn det snæværet vi fikk servert. De vanskelige kjøreforholdene gjorde at flere busser som var på vei, måtte gi opp og snu.

Dermed ble det ikke den helt store publikumsmassen dessverre. Men de som var der kunne glede seg over at de tok turen. Gunn Elin Søvik kunne dessuten fortelle i etterkant at det er planer om å gjenta festivalen til høsten. 

Da garanterer vi i alle fall bedre vær enn på søndag.

Se flere bilder tatt av fotograf: Koshar Omdal

Arrangører: Hvite Lilje og Audnedal Frivilligsentral